Övrigt

Wisby Bollklubb, WBK, har haft sin traditionsenliga gåsmiddag 16 november 2016 på Restaurang Visborg.

Bollklubben är förmodligen Gotlands äldsta aktiva idrottsförening med sina 138 år. I dag är det varpan som är den mest aktiva, men även bowling, pärk och golf finns med på programmet, och kanske även bågskytte kommer.
Kvällen inleddes med styrelsemöte där verksamheten behandlades, och därefter gick man till bords för att avnjuta gås med svartsoppa och tillbehör. Klubbens ordförande Lars G Sjöholm hälsade alla varmt välkomna, och önskade alla en trevlig kväll.

K-G Runander Foto: Kjellåke Nordström
K-G Runander Foto: Kjellåke Nordström

Ett antal lotterier såldes, och man fick även fundera över en klurig tipspromenad. Klubbens nestor, K-G Runander, 94 år i prästbetyget, men betydligt yngre i tanke och handling, berättade mustiga historier från sitt kära Fårö till allmän glädje.
Text: Bosse Jacobsson

 

 

Wisby Bollklubb har nu firat sin 137:de födelsedag.

Detta tack vare J W Klintberg som startade klubben 1878 och var första ordförande.Kvällen firades med kaffe och tårta och givetvis varm korv och tipspromenad som K-G Runander hade knåpat ihop.Tipspromenaden vann ordförande Lars G Sjöholm i jämn kamp mot Rolf Burgesäter.Detta innebär att Lars kommer att göra frågorna till Gåsmiddagen som är den 11 november klockan 19.00 på restaurang Wisborg.

Under kvällen var Per Wallstedt och pratade om Island Games som Gotland kommer att ha 2017 med start den 24 juni och pågår i 1 vecka.

Per berättade lite om historiken och även då också om kommande arrangemang, som är ett stort arrangemang med logistik och mycket folk, och allt skall fungera.

ERIK LARSSON WISBY BOLLKLUBB – VÄRLDSREKORD!
Jag skrek rakt ut när stången försvann från händerna. Det här måste vara rekord, säger Erik Larsson om rekordstörtningen på 9 meter och 75 centimeter.

Det var på Mästarmötet vid Silte IP på lördagen som dominanten inom gutnisk idrott slog till med en sensation i form av världsrekord. Tyngdlyftaren Mats Hallgrens tidigare rekord på 9.60 meter från 1982 slogs till slut av Erik Larsson – 33 år senare.

– Jag känner mig helt tom i kroppen just nu. Lycklig men helt tom. Äntligen har jag fått slå rekordet. Jag har drömt om det här sedan barnsben. Det var en fantastisk tillställning där ute på Silte.

(kopierat från helagotland.se)

Wisby Bollklubb Gåsmiddag

27 stycken bollklubbister samlades på onsdagskvällen den 11 november för att träffas och äta gås. Som vanligt så delades det ut mängder med varpapriser. Lotteriet är också som vanligt populärt, där medlemmarna själva skänker sina egna priser.

Tipsfrågorna hade i år gjorts av den blivande 70 åringen Kjellåke Nordström, vinnare där blev två stycken, John-Erik Larsson & Rolf Burgesäter.

GRATTIS ANDERS MATTSSON!
I dag säger vi ett stort grattis till förra ordföranden i Wisby BOLLKLUBB som får mottaga Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse i guld.

WISBY BOLLKLUBB – USA
I dag så var vi 4 från Wisby BK som visade gutniska lekar för 14 stycken amerikanare (studenter). Ledare för detta gäng var bordtennisgurun Gunnar Bäck.De flesta hade lite svårt för de olika grenarna, men de skrattade mycket i alla fall. Populärast var nog Dick Svennefeldt när han kom promenerande med sin hund, alla ville klappa den. De fick pröva på att spark röv´krok, dräg hank, och kasta varpa.

Deltagande bollklubbister var Fredian Lundberg, Rolf Burgesäter och Gösta Westergren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: