Övrigt

STÅNGASPELEN 2022

Årets Stångaspel gick av stapeln i strålande väder. Dock med färre deltagande varpalag än vanligt, kanske den allmänna trenden. WBK är numera endast representerade i de äldre klasserna, i år utan mera framstående placeringar. En eloge till eldsjälen Gösta Westergren som ringer runt och raggar kastare, samt själv är duktig utövare.

För WBK:s del saknas det fortfarande pärklag, ”leken” där klubben tidigare skördat stora framgångar. Sektionsledaren uppmanas till krafttag!

Annars är det den Gutniska femkampen som domineras av Erik Larsson. Bollkubbist som vi gärna hade sett tävla i blåvita farger.

Glädjande för WBK var att man hade fått ihop ett nytt lag i stenvarpan bestående av Erik och Oscar Broström, samt tidigare varpamästaren Ulf Broberg. Ulf visade gång på gång att takterna sitter i, och kastade imponerande från 15 meter. Glädjande också att bowlingprofilen Oscar Broström letat upp en stenvarpa och ställt upp för WBK. Motståndet var dock allt för massivt, och laget fick nöja sig med plats i klass 4

Stångaspelen

Större framgångar hade klubben i anrika Stamfar. Tävlingen som från början avsåg 1800-talets män, men med tiden fick man av naturliga skäl ändra statuterna. Idag gäller fyllda 75 år. Sju deltagare hade lockats till stentävlingen, sex bollklubbister och en från Hoburg.

Sylve GillerforsBild1

Suverän segrare blev Sylve Gillerfors före Thorulf Berg.

1 Sylve Gillerfors Stamfars Pokal
2 Thorulf Berg Skrapbullen
3 Hans Olof Ödin, Thorbjörn Ödin, Bosse Jacobson, Tage Svanborg och Rolf Zakrisson. Utan inbördes ordning. 

Text och foton Bosse Jacobsson

Wisby Bollklubb, WBK, har haft sin traditionsenliga gåsmiddag 16 november 2016 på Restaurang Visborg.

Bollklubben är förmodligen Gotlands äldsta aktiva idrottsförening med sina 138 år. I dag är det varpan som är den mest aktiva, men även bowling, pärk och golf finns med på programmet, och kanske även bågskytte kommer.
Kvällen inleddes med styrelsemöte där verksamheten behandlades, och därefter gick man till bords för att avnjuta gås med svartsoppa och tillbehör. Klubbens ordförande Lars G Sjöholm hälsade alla varmt välkomna, och önskade alla en trevlig kväll.

K-G Runander Foto: Kjellåke Nordström
K-G Runander Foto: Kjellåke Nordström

Ett antal lotterier såldes, och man fick även fundera över en klurig tipspromenad. Klubbens nestor, K-G Runander, 94 år i prästbetyget, men betydligt yngre i tanke och handling, berättade mustiga historier från sitt kära Fårö till allmän glädje.
Text: Bosse Jacobsson

Wisby Bollklubb har nu firat sin 137:de födelsedag.

Detta tack vare J W Klintberg som startade klubben 1878 och var första ordförande.Kvällen firades med kaffe och tårta och givetvis varm korv och tipspromenad som K-G Runander hade knåpat ihop.Tipspromenaden vann ordförande Lars G Sjöholm i jämn kamp mot Rolf Burgesäter.Detta innebär att Lars kommer att göra frågorna till Gåsmiddagen som är den 11 november klockan 19.00 på restaurang Wisborg.

Under kvällen var Per Wallstedt och pratade om Island Games som Gotland kommer att ha 2017 med start den 24 juni och pågår i 1 vecka.

Per berättade lite om historiken och även då också om kommande arrangemang, som är ett stort arrangemang med logistik och mycket folk, och allt skall fungera.

ERIK LARSSON WISBY BOLLKLUBB – VÄRLDSREKORD!
Jag skrek rakt ut när stången försvann från händerna. Det här måste vara rekord, säger Erik Larsson om rekordstörtningen på 9 meter och 75 centimeter.

Det var på Mästarmötet vid Silte IP på lördagen som dominanten inom gutnisk idrott slog till med en sensation i form av världsrekord. Tyngdlyftaren Mats Hallgrens tidigare rekord på 9.60 meter från 1982 slogs till slut av Erik Larsson – 33 år senare.

– Jag känner mig helt tom i kroppen just nu. Lycklig men helt tom. Äntligen har jag fått slå rekordet. Jag har drömt om det här sedan barnsben. Det var en fantastisk tillställning där ute på Silte.

(kopierat från helagotland.se)

Wisby Bollklubb Gåsmiddag

27 stycken bollklubbister samlades på onsdagskvällen den 11 november för att träffas och äta gås. Som vanligt så delades det ut mängder med varpapriser. Lotteriet är också som vanligt populärt, där medlemmarna själva skänker sina egna priser.

Tipsfrågorna hade i år gjorts av den blivande 70 åringen Kjellåke Nordström, vinnare där blev två stycken, John-Erik Larsson & Rolf Burgesäter.

GRATTIS ANDERS MATTSSON!
I dag säger vi ett stort grattis till förra ordföranden i Wisby BOLLKLUBB som får mottaga Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse i guld.

WISBY BOLLKLUBB – USA
I dag så var vi 4 från Wisby BK som visade gutniska lekar för 14 stycken amerikanare (studenter). Ledare för detta gäng var bordtennisgurun Gunnar Bäck.De flesta hade lite svårt för de olika grenarna, men de skrattade mycket i alla fall. Populärast var nog Dick Svennefeldt när han kom promenerande med sin hund, alla ville klappa den. De fick pröva på att spark röv´krok, dräg hank, och kasta varpa.

Deltagande bollklubbister var Fredian Lundberg, Rolf Burgesäter och Gösta Westergren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: